Trainingen

Het is niet toegestaan om op één van beide trainingslocaties in de hindernissen te trainen wanneer je niet aangesloten bent tot de trainingsgroep.

Voor volwassenen geldt:

Locatie VIOS sportpark De Sonders
Zij die zijn aangesloten tot de trainingsgroep kunnen bij daglicht vrij trainen gedurende alle 7 dagen per week.
Op de dinsdag en de donderdagavond is er om 19:30 uur een training die duurt tot ongeveer 21:00 / 21:30 uur.
De training zal beginnen met een gezamenlijke warming-up, aansluitend kan er vrij getraind worden of aangesloten worden bij verschillende specialistische trainingen die door de trainers verzorgd worden. In de wintermaanden is het terrein op deze beide avonden verlicht. Op andere avonden is er geen directe verlichting ingeschakeld.

Locatie De Heikneuter bosje aan de Damweg

Vrij trainen op de zaterdag en de zondag van zonsopkomst tot zonsondergang. In de zomermaanden kan er op de woensdagavond ook getraind worden van 18:00 uur tot zonsondergang.

Algemeen
Aangezien de jeugd op de zondagochtend haar training heeft zijn er enkele beperkingen om de training van de jeugd niet te verstoren. Tijdens het trainingsmoment van de eerste en de tweede groep is het niet mogelijk om op dezelfde locatie te trainen als waar de jeugd traint. Tijdens die beide momenten dient uitgeweken te worden naar de andere locatie.
Als volwassene kan aangesloten worden vanaf half 12, bij de training van de derde groep.


Voor de jeugd geldt:

Allereerst is het voor de jeugd niet toegestaan om vrij te trainen.
Voor de jeugd geldt dat ze alleen op de zondagochtend tijdens de trainingsmomenten in de hindernissen mogen klimmen. In de regel zal elke training starten vanaf het sportpark De Sonders.

De trainingsmomenten* zijn:

Groep Leeftijd Trainingstijdstip
Eerste groep 8 tot 11 jaar 09:00 uur tot en met 10:15 uur
Tweede groep 11 tot 16 jaar 10:15 uur tot en met 11:30 uur
Derde groep 16 tot 18 jaar 11:30 uur tot en met 12:30 uur

 

* er is een zomerstop gedurende de zomermaanden, daarnaast zijn er bepaalde survivalruns in de regio waar we met de trainingsgroep gezamenlijk heen gaan. Op die zondagen zal er geen gezamenlijke training zijn. Dit wordt van te voren duidelijk gecommuniceerd.