Trainingen

Het is niet toegestaan om op één van beide trainingslocaties in de hindernissen te trainen wanneer je niet aangesloten bent tot de trainingsgroep. Interesse? Wordt (aspirant) lid en kijk of de survivalrun sport iets voor je is!

Volwassenen
Voor de volwassenen (en de jongvolwassenen met het senioren-pakket) geldt:

Locatie De Bakermat sportpark De Sonders
Zij die zijn aangesloten tot de trainingsgroep kunnen bij daglicht vrij trainen gedurende alle 7 dagen per week.
Hiervoor wordt wekelijks een nieuw trainingsschema opgehangen in 3 verschillende niveaus.
Op de dinsdag-woensdag- en de donderdagavond is er om 19:30 uur een gezamenlijke warming-up die een klein half uur duurt, zodat je goed warm bent zodat je aansluitend vrij kunt trainen of kunt aansluiten bij de gegeven training.
In de even weken op de dinsdag en op de oneven weken op de donderdagavond zal er een volledige training gegeven worden die geschikt is voor alle niveaus en afwisselend door verschillende trainers zodat er elke keer ‘anders’ getraind wordt.
De woensdagavond training is onder leiding van Leon Kolkman die een specifieke groep gevorderde survivalrunners training geeft.
In de wintermaanden is het terrein van maandag tot en met donderdag verlicht. Op andere avonden is er geen directe verlichting ingeschakeld.

Locatie De Heikneuter bosje aan de Damweg

Vrij trainen op de zaterdag en de zondag van zonsopkomst tot zonsondergang. In de zomermaanden kan er op de woensdagavond ook getraind worden van 18:00 uur tot zonsondergang.

Algemeen
Aangezien de jeugd op de zondagochtend haar training heeft zijn er enkele beperkingen om de training van de jeugd niet te verstoren. Het is toegestaan om tijdens de jeugdtraining te komen trainen, evenwel is de jeugdtraining leidend. Dus wanneer de jeugd zich in bepaalde hindernissen bevind kiest de volwassene er voor om andere hindernissen te kiezen.
Uitwijken naar de Heikneuter aan de Damweg is natuurlijk ook een optie.

Jeugd
Voor de jeugd geldt: *

Allereerst is het voor de jeugd niet toegestaan om vrij te trainen.
Voor de jeugd geldt dat ze alleen tijdens onderstaande trainingsmomenten in de hindernissen mogen klimmen. In de regel zal elke training starten vanaf het sportpark De Sonders.

Zondagochtend training *

Groep Leeftijd **
Trainingstijdstip
Eerste groep 8 tot 11 jaar 09:00 uur tot en met 10:00 uur
Tweede groep 11 tot 15 jaar 10:00 uur tot en met 11:15 uur
Derde groep 15 tot 18 jaar 11:15 uur tot en met 12:30 uur

Voor het trainersschema van de jeugdtrainingen, zie pagina agenda.

Donderdagavond training *
Op de donderdagavond wordt er voor de wat ervarener jeugd van 10 jaar en ouder een meer ‘vrije’ training aangeboden. Deze avond is bedoeld voor hen die al wat zelfstandiger kunnen klimmen. Deze trainingsavond begint om 18:30 uur en stop om 19:45 uur.

* er is een zomerstop gedurende de zomermaanden, daarnaast zijn er bepaalde survivalruns in de regio waar we met de trainingsgroep gezamenlijk heen gaan. Op die zondagen zal er geen gezamenlijke training zijn. Dit wordt van te voren duidelijk gecommuniceerd.
** Leeftijd is ter indicatie, de trainers beslissen in welke groep een jeugdige traint.

Bootcampgroep

Op de dinsdagavond verzorgen we aan een groepje enthousiaste mensen bootcamp lessen. De lessen worden op en rond het sportpark De Sonders gegeven.
Aanvang van de training is om half 8 en zal een uur duren.
De bootcamp training zal, afhankelijk van het jaargetijde, op het sportpark, het buitengebied van Beltrum en/of in het centrum van Beltrum plaatsvinden.