Trainingen

Het is niet toegestaan om op één van beide trainingslocaties in de hindernissen te trainen wanneer je niet aangesloten bent tot de trainingsgroep. Interesse? Wordt (aspirant) lid en kijk of de survivalrun sport iets voor je is!

Voor de volwassenen geldt:

Locatie De Bakermat sportpark De Sonders
Zij die zijn aangesloten tot de trainingsgroep kunnen bij daglicht vrij trainen gedurende alle 7 dagen per week.
Op de dinsdag- en de donderdagavond is er om 19:30 uur een training die duurt tot ongeveer 21:00 / 21:30 uur.
De training zal beginnen met een gezamenlijke warming-up, aansluitend kan er vrij getraind worden of aangesloten worden bij verschillende specialistische trainingen die door de trainers verzorgd worden. In de wintermaanden is het terrein op deze beide avonden verlicht. Op andere avonden is er geen directe verlichting ingeschakeld.

Locatie De Heikneuter bosje aan de Damweg

Vrij trainen op de zaterdag en de zondag van zonsopkomst tot zonsondergang. In de zomermaanden kan er op de woensdagavond ook getraind worden van 18:00 uur tot zonsondergang.

Algemeen
Per september 2020 starten we met een proef dat de volwassenen ook tijdens de zondagochtend kan komen trainen (tijdens de jeugd-trainingsuren). 
Aangezien de jeugd op de zondagochtend haar training heeft zijn er enkele beperkingen om de training van de jeugd niet te verstoren. Het is toegestaan om tijdens de jeugdtraining te komen trainen, evenwel is de jeugdtraining leidend. Dus wanneer de jeugd zich in bepaalde hindernissen bevind kiest de volwassene er voor om andere hindernissen te kiezen.
Uitwijken naar de Heikneuter aan de Damweg is natuurlijk ook een optie.
We zullen bekijken hoe dit uitpakt op de trainingen van de jeugd. Indien het een situatie geeft voor de jeugd en haar trainers dat zij de trainingen niet meer goed meer kunnen geven zullen we dit weer terugdraaien.

Voor de jeugd geldt: *

Allereerst is het voor de jeugd niet toegestaan om vrij te trainen.
Voor de jeugd geldt dat ze alleen tijdens de trainingsmomenten in de hindernissen mogen klimmen. In de regel zal elke training starten vanaf het sportpark De Sonders.

Zondagochtend training *

Groep Leeftijd Trainingstijdstip
Eerste groep 8 tot 11 jaar 09:00 uur tot en met 10:00 uur
Tweede groep 11 tot 15 jaar 10:00 uur tot en met 11:15 uur
Derde groep 15 tot 18 jaar 11:15 uur tot en met 12:30 uur

Voor het trainersschema van de jeugdtrainingen, zie pagina agenda.

Donderdagavond training *
Vanaf 10 september 2020 zullen we op de donderdagavond voor de wat ervarener jeugd van 10 jaar en ouder een meer ‘vrije’ training aanbieden. Deze avond is bedoeld voor hen die al wat zelfstandiger kunnen klimmen. Deze trainingsavond begint om 18:30 uur en stop om 19:45 uur.

* er is een zomerstop gedurende de zomermaanden, daarnaast zijn er bepaalde survivalruns in de regio waar we met de trainingsgroep gezamenlijk heen gaan. Op die zondagen zal er geen gezamenlijke training zijn. Dit wordt van te voren duidelijk gecommuniceerd.