SSB: Samen in touw!

Beste medesporters (survivalrunners en bootcampers),

Graag willen we jullie meenemen in het proces waar we als bestuur van de Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) mee bezig zijn. 

Het motto van de SSB is: SAMEN in touw!  

Trots
We rennen, klimmen, organiseren, en bouwen SAMEN. Als SSB zijn wij trots op wat we allemaal bereikt hebben. We zijn trots om DE bakermat van de sport te zijn en jaarlijks het mooiste survivalrunevenement van Nederland te kunnen organiseren. En we zijn trots op ons prachtige trainingsterrein en de bloeiende en groeiende trainingsgroepen. Zo hebben we zo’n 40 bootcampers, 120 jeugdleden en ruim 300 volwassen survivalrunners! 

Onhoudbaar
Helaas zien we de laatste jaren dit ‘SAMEN’ steeds minder worden. Een kleine groep is belast met te veel werk waardoor de druk en de belasting voor hen te groot wordt. Op deze manier de evenementen en trainingen realiseren houden we niet langer vol.
Tijdens het survivalruncafé van afgelopen januari hebben wij als bestuur van de SSB aangegeven ons motto meer te willen gaan uitdragen. Door SAMEN de taken te verdelen, is het vrijwilligerswerk behapbaar en blijft het leuk en overzichtelijk voor iedereen. We verwachten dat iedereen die bij ons traint, ook wat voor de club doet. Oftewel: met je handen in de touwen, is ook je handen uit de mouwen! 

Betere structuur 
Achter de schermen werken we hard om een betere structuur neer te zetten voor onze leden.
Het doel daarvan is om een organisatie neer te zetten waarbij iedereen betrokken is én op gewenst niveau kan trainen als survivalrunner of bootcamper. We hopen dat door deze duidelijkheid naar de leden, de betrokkenheid groeit. Met deze duidelijkheid bedoelen we heldere taakverdelingen en aanspreekpunten binnen onze organisatie. Maar ook duidelijkheid naar trainende leden over wat we als organisatie verwachten en waar we extra handen kunnen gebruiken. 

Als bestuur komen we regelmatig samen om de structuur binnen de SSB verder in te gaan richten. Uiteraard worden alle leden van deze vorderingen op de hoogte gesteld.

In gesprek met leden 
Wat we ook gaan doen, is met onze leden in gesprek. We willen SAMEN afstemmen hoe we het opgebouwde samen in stand kunnen houden, kunnen verbeteren of zelfs kunnen uitbouwen.

Jullie mogen nadenken wat je van de club vindt.  Wat gaat goed, wat kan beter? En waar zou jij een bijdrage in of aan willen leveren?   

Op vrijdag 17 mei en 21 juni gaan we hierover graag met jullie in gesprek. Van 19.00 tot 21.00 uur is iedereen die onze organisatie een warm hart toedraagt van harte welkom bij ’t Noasman aan de Meenweg 4 in Beltrum. 

Mocht je vooraf al suggesties, vragen of opmerkingen hebben, mail ze dan naar info@survivalrunbeltrum.nl 

Bedankt alvast en tot ziens! 

Namens het bestuur: 

Wieke klein Gebbink
Yorick Klein Gunnewiek
Sabine Kasteel
Rik Borgijink
Luuk Vervelde
Vera Mensink
Leo Slutter
Stef Beunk