Winnaars startbewijs klaar voor Survivalrun Beltrum

Via onze MediaPartner Achterhoek Nieuws

Winnaars startbewijs klaar voor Survivalrun Beltrum

BELTRUM – Arjan Luiten en Mitchel Somsen uit Aalten en Mees Temming uit Lichtenvoorde zijn de drie winnaars van de lezersactie waarbij in  november een startbewijs voor de 33ste Beltrumse Survivalrun. Kom hen of één van de 1560 andere deelnemers zondag 7 januari aanmoedigen en ervaar de energie van de survivalrun! De eerste lopers gaan van start om 09.15 uur, met diverse categorieën gedurende de dag.

Avontuurlijk
Arjan Luiten (60) was direct verkocht toen hij in 1990 als toeschouwer de survivalrun in Beltrum bezocht. Een jaar later stond hij zelf aan de start. In de tien jaar daarna liep hij vele surivalruns, eerst recreatief, maar de laatste zes jaar waren dat de lange afstanden in de TSC-klasse (Top Survival Curcuit). In het jaar 2000 wist hij de run zelfs te winnen. “Beltrum heeft alles, het geeft je altijd het gevoel dat daar het hart van de survival ligt. Ik heb er vele mooie herinneringen aan overgehouden.”

Vuurdoop
Voor de 31-jarige Mitchel Somsen uit Aalten wordt de Beltrumse Survivalrun de vuurdoop. Hij trekt veel en fanatiek op met Arjan Luiten en zijn zoons. “Joran en Herald hadden zich op gegeven voor de hele run in Beltrum en begonnen hier natuurlijk voor te trainen. Aangezien we veel samen sporten ben ik maar gewoon mee gaan trainen. Ik train dus nog maar kort voor survival, maar vind het fantastisch. Ik baalde natuurlijk dat de inschrijving gesloten was, maar door deze actie kan ik nu alsnog meedoen.”

Gezellige sfeer
Ook de 12-jarige Mees Temming uit Lichtenvoorde is één van de drie winnaars van het startbewijs. ‘Afgelopen zomer heb ik meegedaan met de run in Harreveld. Daar ben ik als tiende geëindigd in mijn categorie. Na deze run ben ik écht bij survival gegaan. Ik vind het fijn om lekker fanatiek buiten te sporten en heb daarnaast altijd véél energie. Dit past perfect naast het voetballen bij Longa ‘30.’

Goed begaanbaar per fiets
Voor de toeschouwers is er een specifieke fietsroute uitgezet, met als startpunt Beltrum. In en rondom Beltrum is er voldoende parkeergelegenheid. Geniet van de gezelligheid in het dorp en langs het parcours, met kraampjes met eten, drinken en live muziek op prachtige zichtlocaties. De finish van alle afstanden is op het Mariaplein in Beltrum, waar naast de spectaculaire slothindernis ook vertier is voor jong en oud.

Bron: AchterhoekNieuws