De survivalatleten maken ons zo enthousiast

De survivalatleten maken ons zo enthousiast

Via onze MediaPartner Achterhoek Nieuws

De Survivalatleten maken ons zo enthousiast

BELTRUM – Eerst even voorstellen: Bennie Reuvekamp en Fons Klein Nijenhuis. Respectievelijk 25 jaar en 27 jaar vrijwilliger bij de survivalrun Beltrum.

Waarom zijn jullie vrijwilliger bij de survivalrun in Beltrum?
“Nou da’s heel gemakkelijk: omdat we trots zijn! We zijn allereerst trots op Beltrum. We zijn trots omdat een paar boerenjongens uit Beltrum deze sport uitgevonden en ontwikkeld hebben. We zijn trots dat deze sport inmiddels is uitgegroeid tot een internationale sport met meer dan 20.000 atleten. We zijn trots op de leus ‘De strijd tegen de elementen’, want zeker in Beltrum kan het vriezen of dooien. Wij zijn trots dat wij als vrijwilliger mogen helpen om deze dag tot een mooi en sportief einde te brengen.”

Hoe houden jullie het vol om de hele dag in weer en wind te staan bij een hindernis?
“Het plezier moet je zelf maken. Wij hebben altijd een vuurkorf bij ons staan. Daar kunnen we ons zelf mee warm houden en de deelnemers maken er ook gebruik van. Daarnaast gaan we de survivalatleten aanmoedigen en opfokken als ze de hindernis nemen. Dat vinden zij leuk en wij worden er ook enthousiast van. Dan komt het rayonhoofd zo nu en dan een praatje maken en na afloop gaan we naar de tent waar we nog gezellig een biertje drinken. Het wordt dan een soort nieuwjaarsvisite”.

Dus de organisatie is donders gek met jullie?
“Jazekers, de waardering is groot. We krijgen een draagtas met proviand mee, de catering komt een paar keer langs met koffie en broodjes, met warme bouillon en hamburgers. En we krijgen altijd een leuke herinnering. En natuurlijk de consumptiebonnen voor in de tent waar live muziek wordt gespeeld. Nee, we worden goed verzorgd”.

Zijn er nog dingen die beter kunnen?
“Het kan altijd beter. Waar de organisatie aan moet denken is de gezelligheid in het buitengebied. Een paar jaar geleden stonden bij de fietsbrug over de Slinge een paar flinke hindernissen. Daar kwam veel publiek op af. Bovendien waren er meerdere vuurtjes, er was een cateringwagen en er was muziek. Dat bracht gezelligheid. Want van de ene hindernis naar de andere fietsen is voor begeleiders van de sporters misschien wel leuk. Maar voor de buitenstaander is dat toch minder gezellig. Het brengt minder sfeer”.

De organisatie van de Survivalrun Beltrum laat weten: “Wij evalueren ieder jaar en luisteren goed naar onze vrijwilligers. Daarom hebben we dit jaar op meerdere plekken langs het parcours kraampjes met eten en drinken. Bovendien word je daar voorzien van live muziek…”