Het weerbericht voor de 32e Survivalrun van Beltrum

Het weerbericht voor aankomende zondag, gepresenteerd door Jordi Huirne, uw weerman van Weer.nl en SBS6.
Wat zal het weer ons brengen aankomende zondag? Krijgen we nog een strenge vorst of kunnen we BBQ’n?
Sleeprik foto, uit 2009 in de video is gemaakt door Truus Stotteler!
We kregen het weerbericht ook tekstueel:
Jordi: “Zondag vindt de 32e survivalrun van Beltrum plaats. Ook dit jaar zal het weer, net als afgelopen jaren, zacht en modderig zijn.
Een van de koudste runs ooit hadden we in 1997, toen we konden sleetjeprikken bij -5 graden. Na jaren wachten kon het ook in 2009 eindelijk weer. Ik liep toen voor het eerst zelf de halve run en ik genoot van de extra elementen die we er gratis bij kregen: sneeuw en ijs! Sneeuw lag er ook in 2010, een dik pak! Zoveel zelfs, dat het ijs niet betrouwbaar was.
De jaren daarna leek het vaak wel lente, al bevroren mijn voeten in 2018 wel bijna door een smerig koude wind.
Dit jaar krijgen we een vrij zachte run. In de ochtend is het een graad of 7 en in de middag 10 graden. Er waait een fris windje, zeker voor toeschouwers die heel de tijd stil staan. In de ochtend kan het nog wat nat beginnen, maar de buien trekken weg en het zou zomaar eens kunnen dat het later in de ochtend en in de middag droog blijft met ook de zon erbij!
Er zit nog een onzekerheid in de verwachting. Als de buien van de vroege ochtend wat later de Achterhoek uittrekken, verloopt de run wel nat. Ik houd de weermodellen goed in de gaten voor de komende dagen. Maar het lijkt nu precies goed uit te pakken.”