Eddy te Woerd, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Eddy te Woerd, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Via deze weg willen wij onze oud voorzitter Eddy te Woerd van harte feliciteren met de vandaag door burgemeester Annette Bronsvoort uitgereikte Koninklijke Onderscheiding.
Onderstaand een greep uit de palmares van Eddy te Woerd:

1989 – heden: Oprichter, voorzitter, speaker en vrijwilliger van de Stichting Survivalrun Beltrum

De heer te Woerd was initiatiefnemer en oprichter van de Stichting Survivalrun Beltrum. Vanaf het begin was hij betrokken bij het organiseren van de survivalsport in Beltrum. De sport werd een van de snelst groeiende sporten van Nederland.
De heer te Woerd was betrokken bij het aansturen van werkgroepen, als bouwcommissie, EHBO en maken van draaiboeken.
Mede door zijn inzet kon Beltrum uitgroeien tot de bakermat van de survivalrunsport in Nederland. Ook zorgde hij voor de nodige PR en sponsoring ten behoeve van het evenement.

1991 – heden: Oprichter en voorzitter Survivalrunbond Nederland

Landelijk opereert de heer Te Woerd als vrijwilliger voor de Survivalrunbond Nederland. In 1991 is hij de oprichter en eerste voorzitter van de Survivalrunbond Nederland (SBN) tot 1996. In de loop van de jaren is de SBN gegroeid tot een bond met meer dan 13.000 leden en 100 aangesloten organisaties in 2021.
Per jaar worden onder normale omstandigheden onder auspiciën van de SBN ruim 40 survivalruns georganiseerd. De heer Te Woerd heeft mee helpen schrijven aan de reglementen en statuten. Ook werd een eenduidig veiligheidsbeleid geschreven en was hij actief om de survivalrun lokaal, regionaal en landelijk te promoten.
Bij de Nationale Survival Bond helpt hij met de centrale inkoop van wedstrijdshirts en levert nu 40.000 shirts per jaar. Hij is erelid en is adviseur van het bestuur.

1980 – 1988: Voorzitter en vice-voorzitter vereniging Losse Flodders

Losse Flodders was een recreatieve sportvereniging in Beltrum en de directe omgeving. Zij organiseerde allerlei buitensport evenementen, zoals een veldloop, waterspektakel, trekkertrek, dropping en zeskamp. De heer Te Woerd werkte mee aan de verhuizing van de sportaccommodatie die is aangelegd bij Café Mentink.
Ook was hij betrokken bij de Wielerronde van Beltrum. En mede-oprichter van de zaalvoetbalcompetitie Paklack.

2006 – 2013: Sponsorcommissie ZPC Livo/actie behoud zwembad Meekenesch

Jarenlang heeft de heer Te Woerd zich ingezet voor de sponsorcommissie van zwem- en poloclub Livo. Met name de periode tussen 2010 en 2013 (strijd om behoud van het zwembad Meekenesch Lichtenvoorde) was een intensieve periode. Met ludieke acties en inspreeksessies bij de raad is het zwembad behouden voor de gemeente.

2018 – heden: Secretaris Werkgroep Wonen en Werken Oost Gelre

De heer Te Woerd zet zich in voor woningbouw in Oost Gelre. Hij is secretaris van de werkgroep en verbindt wensen van de inwoners, verenigingen en ondernemers met de politiek. Bestuurders worden ingelicht over de processen op het gebied van woningbouw, leefbaarheid binnen de gemeente.