Verslag HIKE 2018

In het eerste weekend van juli stond een dertigtal enthousiaste kinderen te trappelen om te beginnen aan de HIKE van 2018, een 2-daags kamp voor de survivalrunjeugd van Beltrum met veel gezelligheid en leuke activiteiten. Ondanks dat vorig jaar de HIKE vanwege een gebrek aan vrijwilligers niet door kon gaan, waren er dit jaar ruim voldoende gegadigden. Met een frisse organisatie en een deels oud draaiboek stond niks een perfect weekend meer in de weg.

Samenkomst bij Radstake

Op zaterdag werd er om 10.30uur verzameld op het parkeerterrein van de Radstake, alwaar de groepjes gevormd werden. Elk groepje, bestaande uit kinderen die normaal in de eerste en tweede groep op zondagochtend in het trainingsbosje trainen, werd begeleid door 2 oudere jeugdleden uit de derde trainingsgroep onder supervisie van een volwassen trainer. Nadat de bagage was afgegeven kon de tocht beginnen. Een wandeltocht van maar liefst 14 kilometer door het mooie Boven-Slinge-gebied tussen Varsseveld en Aalten.

Onderweg waren er tal van activiteiten variërend van zoveel mogelijk zand van een toren gooien tot houtzagen en vlot bouwen met als hoogtepunt een grote Mudrunbaan. En dat terwijl deze laatst genoemde hindernis in eerste instantie niet eens op de planning stond. Bij het voorfietsen van de route, die wederom vakkundig was uitgezet, kwamen we op een boerenerf. Toen in het gesprek met de boer duidelijk werd dat wij van de Survivalrun Beltrum waren, kwam er een enthousiast verhaal over een Mudrun die sinds enkele jaren door hun vriendengroep op het erf georganiseerd wordt en toevallig het weekend voor de HIKE plaatsvindt. De zogenaamde Akkermudterun, een provisorisch georganiseerde run van 4km met toch zo’n 200 deelnemers en spectaculaire hindernissen. Waterglijbanen over zandbulten, modderbaden tussen sleufsilo’s en een grote waterbak met een armkrachthindernis erboven voor het voerrek in de koeienstal. Speciaal voor ons is een deel van deze hindernissen blijven staan zodat onze jeugdige sporters er ook gebruik van konden maken. En natuurlijk sloeg dat gigantisch aan!

Vervolgens is de route vervolgd naar de eindlocatie bij groepskampeerboerderij Nieuw Rengelink in Aalten, alwaar de locatie reeds voorbereid was door een aantal ouders en de idyllische tentjes pronkten op het terrein. Daarnaast was het zwembad met de tropische temperaturen een welkome aanvulling. Na een heerlijke barbecue is er door de kinderen van de 3e groep een voor sommigen net iets te spannende spooktocht georganiseerd, waarna nog lang bij het kampvuur nagepraat en gelachen werd.

Na een korte nacht ging de hele groep al hardlopend naar de survivalrunlocatie van Try-Out zo’n 3km verder, waar fanatiek de verschillende hinderniscombinaties werden geoefend. Vermoeid maar voldaan genoten de meesten nog van wat verkoeling in het zwembad waarna ze vervolgens afgepeigerd aan hun ouders werden overgedragen.

Met veel plezier kijken we terug op een prachtige editie van de HIKE en willen we alle vrijwilligers van harte bedanken in de hoop er volgend jaar weer zo’n succes van te maken!

Voor een foto-impressie, klik hier.