Deelnemersinformatie

Betreding van het parcours
Wij zijn voor de organisatie van de run mede afhankelijk van de medewerking van landeigenaren. Om deze samenwerking ook naar de toekomst te behouden, is het niet toegestaan om zonder toestemming van het bestuur voor de run op het parcours te lopen. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

Let op!
De Beltrumse Survivalrun heeft een onverharde ondergrond. Hierbij moet je denken aan akkers, velden en bossen. Daarnaast dient de instructies van de jury altijd opgevolgd te worden (veiligheidsmaatergel).
Denk bij slecht/guur weer aan je kledingkeuze. Kleed je altijd warm aan. Een thermoshirt/broek is dan geen overbodige luxe. Denk ook aan muts of handschoenen.

Waar moet ik zijn in Beltrum?
Volwassenen

De start/finish is op het Mariaplein in Beltrum. Hier is door ons een SurvivalrunPlein ingericht. Bij zonnig weer, ligt dit plein in de schaduw van de kerktoren, kan dus niet missen. Hier staat ook de tent waar het de hele dag gebeurd, van ophalen startshirts tot de afterparty na afloop van de run. Omkleden kan op Sportpark de Sonders, het enige sportpark in Beltrum, kan dus ook niet missen.
Jeugd tot en met 14 jaar
De start is dit jaar, in afwijking van voorgaande jaren, NIET op het Mariaplein, maar gestart wordt op het sportpark De Sonders. De jeugd zullen we hier apart extra over informeren in de laatste week van de run. Finish is nog wel steeds op het Mariaplein in Beltrum. Hier is door ons een SurvivalrunPlein ingericht. Bij zonnig weer, ligt dit plein in de schaduw van de kerktoren, kan dus niet missen. Hier staat ook de tent waar het de hele dag gebeurd, van ophalen startshirts tot de afterparty na afloop van de run. Omkleden kan op Sportpark de Sonders, het enige sportpark in Beltrum, kan dus ook niet missen.

Melden en afhalen wedstrijdshirt
Vanaf 8.00 uur kunt u zich melden in de kantine op het Sportpark De Sonders. Vergeet niet van te voren op onze website het startnummer op te zoeken! Dit bespoedigt een snellere afwikkeling van de shirt-uitgifte.

Parkeergelegenheid
Op 9 januari zullen er verschillende verkeersmaatregelen getroffen zijn in Beltrum. Onder andere gelden in verschillende straten binnen de bebouwde kom een inrij- en/of parkeerverbod. Wij verzoeken u op de aangewezen parkeerplaatsen te parkeren.
Wij hebben de politie gevraagd handhavend op te treden wanneer de verkeersmaatregelen worden genegeerd, dit om ook in Beltrum draagvlak voor onze Survivalrun te houden bij de inwoners.

Kleedruimte
De kleedgelegenheid is in de sporthal De Sonders die zich op loopafstand van het SurvivalrunPlein bevindt. Er zal geen toezicht worden gehouden op de spullen en is er geen bewaakt bagage-depot.
Wij verzoeken derhalve ook om geen waardevolle spullen achter te laten in de sporthal. Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan uw eigendommen.
Wilt u s.v.p. de correcte kleedkamer aanhouden? Er zijn kleedkamers voor dames en heren.

Om het verbruik van teveel warm douchewater tegen te gaan staat er aan de achterzijde van de sporthal een tent met een aantal warmwaterbassins opgesteld. Hierin kunt u direct na de wedstrijd even bijkomen alvorens te douchen. Wees s.v.p. zuinig met het (warme) douchewater in het belang van uw medesporters! Vanwege de geldende maatregelen is douchen en zijn de hottubs niet toegestaan.

Melden Startvak
Start en finish is voor volwassenen op het speciale SurvivalrunPlein (bij de kerk). De jeugd tot en met 14 jaar zal starten op het Sportpark de Sonders.
Wilt u er attent op zijn dat u zich tijdig meldt in het startvak? Om te zorgen voor een reglementair verloop van de wedstrijd(en), wordt iedere deelnemer hier op een startlijst afgevinkt. Als u niet afgevinkt bent op deze lijst volgt automatisch diskwalificatie. Dit is dus ook een verantwoordelijkheid van u zelf. Voorkom een teleurstelling achteraf, niet afgevinkt, is diskwalificatie.

Gedrag tijdens de run
Geeft u geen gehoor aan het verzoek om een hindernis opnieuw te nemen en/of loopt u gewoon door, dan zal dit aan het rayonhoofd gemeld worden en wordt u gediskwalificeerd. Diskwalificatie zal eveneens volgen bij onsportief of onbehoorlijk gedrag van de deelnemer richting de posten of andere deelnemers. Bedenk, de vrijwilligers staan daar voor jou, zonder deze vrijwilligers géén Survivalrun.
Neemt u wat te eten mee onderweg, bijvoorbeeld een banaan of een gelletje? Neem dan ook het afval mee en laat dit niet in de vrije natuur achter, maar laat het achter bij een verversingspost of bij een hindernis bij de vrijwilligers die daar staan.

Prijsuitreiking
We weten op dit moment nog niet wat precies mogelijk is om tot de prijsuitreiking over te kunnen gaan. De in januari geldende maatregelen zullen hierin leidend zijn.
De prijsuitreiking is rond 15.00 uur in de tent bij start/finish. Er wordt weer gezorgd voor een muzikale omlijsting ter afsluiting van deze survivalrundag. Voor alle categorieën hebben we prijzen, met uitzondering van de jeugd8-9. Wij als organisatie kunnen het zeer waarderen dat je aanwezig bent bij de prijsuitreiking wanneer je in de prijzen gevallen bent.
Wanneer niet aanwezig vervalt de prijs aan de organisatie.

Op het SurvivalrunPlein is er in en om de tent gelegenheid om wat te eten en te drinken. Voor drankconsumpties geldt de gehele dag dat hiervoor in de tent alleen per munt betaald kan worden. Deze zijn ook in de tent te verkrijgen. Hier zijn ze op dezelfde avond ook weer inwisselbaar voor geld. Ook voor de hartige hap op het SurvivalrunPlein geldt dat hier met munten betaald kan worden.

Kledingadviezen
Gebruik geen tape om de broekspijpen af te sluiten in verband met het afknellen van bloedvaten. Draag strakke nylon/lycra kleding, eventueel thermo-ondergoed eronder. Altijd sokken dragen in verband met de schurende werking van zand en water. Strak zittende schoenen met terreinprofiel. Veters strak aanhalen. Liefst een dubbele knoop in de veters leggen. Schoenen met spikes zijn niet toegestaan.

Voedingstips
Aangeraden wordt een paar dagen voor de run veel koolhydraatrijk voedsel te eten zoals pasta’s en bananen. Weinig eiwitten en vetten zoals vlees. Veel drinken is verstandig om een reserve-capaciteit op te bouwen. Gewoon drinkwater is het beste. Gebruik de laatste maaltijd minimaal twee uur voor aanvang van de survivalrun. Neem kort voor de start nog wat vloeibare koolhydraten in. Tijdens de wedstrijd is het raadzaam zo veel mogelijk te drinken, bijvoorbeeld een sportdrank. Daarnaast vloeibare voeding, maar alleen als een deelnemer hieraan tijdens de trainingen al gewend is. Experimenteer tijdens de run niet met andere voedingsdranken. De kans op maag- en darmproblemen is dan aanwezig.

Schoenen of tight vergeten?
Onze hoofdsponsor Survivalmaterialen.nl uit Breedenbroek zal aanwezig zijn met een grote collectie survivalschoenen, tights en thermokleding.

Verloren Voorwerpen
Sporters die op de dag van de Beltrumse survivalrun spullen zijn kwijtgeraakt, kunnen hiervoor terecht per mail op info@survivalrunbeltrum.nl. Na de run verzamelen we de spullen en die zullen een korte periode bewaard worden.

Succes met de laatste (rustige) trainingen en tot 9 januari 2022 !