Muziek bij de Survivalrun

Ook dit jaar zullen er tijdens de run op het parcours en op het Survivalrun plein in Beltrum zelf diverse artiesten acte de présence geven.

Op het SurvivalrunPlein

Op het plein van 12:00 tot 16:00

The Scrolling Phones
Alles wat ze nodig hebben is een gitaar en een telefoon. Een telefoon? Ja! Verzoekjes? Komt u maar! Luuk Penterman en Dorus Wolters, bekend van Premium, spelen (bijna) alles wat je maar horen wilt in akoestische setting.

In de tent 12:30 tot 14:00uur

Mengelmoes
Duo Mengelmoes, Tonny Westhoff en Edmund Heutinck, wordt voor deze gelegenheid aangevuld met André Dute, de drummende barman c.q. de tappende drummer. Van de Achterhoek naar de Backcorners van de USA; smartlappen met een countrysnik is voor dit trio geen enkel probleem. Een Achterhoeks volksdeuntje wordt met even veel gemak en plezier gespeeld als een klassieker als Mary Lou.

Uiteindelijk ligt het allemaal heel dicht bij elkaar; onze Hollandse smartlap en de country klassiekers. En ondertussen toveren ze een Iers folksdeuntje om in een Achterhoekse meezinger. En als je even niet oplet komt er uit hun kookpotje een zelfgemaakt liedje!

In de tent van 14:15 tot 17:00uur

Freeline
Wij nemen u mee naar Oostenrijk, het land van volkstümliche muziek, steirische harmonica’s en kuhglocken. Samen met Freeline waan je je volledig in Tirol! Freeline weet door jarenlange ervaring exact hoe je een feestje moet bouwen, waardoor de voetjes gegarandeerd van de vloer zullen gaan!

Hun repertoire bestaat uit meer dan 400 nummers uit verschillende genres, dus zeker weten dat ook jij mee gaat zingen op 5 januari!

In de tent van 17:30 tot 19:30uur

Vol Gas
Vol Gas, de naam zegt het al: vol gas knappen op het podium met kneiters van Jovink en Normaal. De jongens waren groot fan en besloten daarom een tributeband op te richten. Met succes! Vol Gas stond afgelopen jaar samen met Mooi Wark op het podium van Hakken & Høken en daar werd dit bevestigd! Ook oud-gitarist van Jovink, Gorro (Richard Jansen), speelt regelmatig mee bij optredens van de heren.

Dus voor een avondje Høken zit u met Vol Gas gebeiteld!

In de tent van 19:30 tot 22:00uur

Lady Virea
Lady Virea uit Dinxperlo timmert hard aan de weg als DJ en is inmiddels al een bekend gezicht in de regio, waar ze al menig evenement heeft aangedaan. Haar liefde voor draaien is begonnen met de keuze voor Electro House. Dit genre staat bij haar nog steeds bovenaan, al is zij intussen ook een enorme fan van Moombahton, Trap en Dancehall geworden. ‘Billenshake’ muziek noemt ze het zelf.

Afwisseling is toch nog steeds iets wat Virea zelf belangrijk vindt, al houdt zij zich vaak bij House, Dance hits, Moombahton, Trap & Hardstyle.


Langs het parcours


Je hebt er vast wel eens van gehoord, Valse Loch: dweilorkest van Beltrum!
Dit zooitje ongeregeld maakt geregeld een goede indruk bij de feesten en partijen waar ze spelen.
Vaak strijden ze net als de atleten tegen de kou. En net als de atleten zijn ze zeer sportief! Ze gaan namelijk ook het hele parcours af.


Een midwinterhoorn is een traditioneel houten blaasinstrument dat heden ten dage nog wordt gebruikt in Twente, de Veluwe, het zuidoosten van Drenthe, Westerwolde, het oosten van Salland, de Achterhoek en op sommige plaatsen in Duitsland nabij de grens met Nederland
Ook vandaag langs de Survivalrun zijn deze klanken te horen over de Beltrumse velden. De Slatbloazers communiceren met elkaar via hun midwinterhoorn. Dat is nog eens wat anders dan met een mobiele telefoon!


Jos ten Hoopen maakt al enkele jaren deel uit van de Survivalrun Beltrum. Steevast staat hij bij Harbersallee zijn ballades te spelen.
Ook dit jaar is Jos weer van de Partij om de moegestreden atleten richting Mariaplein te spelen en de aanwezige supporters te voorzien van een fijn wachtmuziekje en heeft hij daarbij ondersteuning van René Merbis!