Informatie jeugd trainingsgroep

In 2005 is er een survivalgroep opgericht voor de jeugd. We zijn begonnen met 18 jeugdigen, maar inmiddels zijn we in 2016 uitgegroeid tot een grote groep van 100 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar.

Begonnen met 18 jongens in 2005 zijn we nu gegroeid naar ongeveer 100 jeugdige jongens en meisjes. Het leveren van prestaties vinden wij ondergeschikt aan: plezier en spelvreugde; respect en het hebben van waardering voor elkaar.

Uiteraard is er daarnaast ook de goede begeleiding voor de talentjes die het mogelijk ooit nog eens ver gaan schoppen!

LET OP !

Tijdens de wintermaanden van 1 november tot 1 april hanteren we een ledenstop voor de jeugd. In verband met het aanleren van de vele technieken is het beter om in een "warmere" periode te starten.

Tights (broeken)

Verkoop van de tights kan via een telefonische afspraak bij Tonny Rooks (06-20780784) of via de mail tonny_rooks@hotmail.com. De kosten van de tight is € 20,00 per stuk. Deze bijzonder lage prijs is nu nog mede mogelijk gemaakt door Scharenborg Beltrum, assurantiën en hypotheken.

'Naam-shirts'

De aparte 'naam - t- shirts' wordt 1x per jaar besteld, dit zal in het najaar gebeuren. Het eerste shirt als nieuw lid is gratis, vervolg shirts in latere jaren kosten € 7,50 per stuk.

Training

Klimmen en rennen in de natuur is leuk en gezond. Elke zondagmorgen wordt er getraind in ons survivalbosje: "De Heikneuter" aan de Damweg in Beltrum. Doordat de Stichting Survival Beltrum de aanzet heeft gegeven in 2005 en door een bijdrage van het Rabo-cooperatiefonds in 2006 hebben we nu een prachtige trainingslocatie met een gevarieerd hindernissencircuit.

Trainingstijden Jeugd
De training van de eerste groep (leeftijd vanaf 8 jaar) begint om 9.00 uur en duurt tot 10 uur. Nieuwe leden starten altijd in de eerste groep. De tweede groep begint om  tien uur te traint tot 11.15 uur.

Elke trainingszondag wordt de training verzorgd door minimaal twee ervaren trainers. De totale trainers-staf bestaat uit achttien man. Daardoor is er ook een grote diversiteit binnen de trainingen.

Het is NIET toegestaan om op de voor volwassenen opengestelde vrije trainingstijden te trainen zonder dat hier schriftelijk goedkeuring aan is verleend door het bestuur van SSB.
Jeugd mag alleen gebruik maken van het trainingsbos tijdens de vast trainingstijden zoals hierboven is gecommuniceerd onder begeleiding van de trainers.

Mentaliteit 

Is alles vrijblijvend?
Nee, tijdens de trainingen vinden we wel dat er discipline moet zijn en géén 'dit kan ik niet' mentaliteit.

Een kind moet trots kunnen zijn op wat hij of zij wel kan. Iedereen moet met plezier op haar/zijn eigen niveau kunnen trainen.

Waarom deze sport:

  1. De kinderen zijn gezond in de buitenlucht bezig.
  2. Doordat ze ook aan hardlopen doen blijven ze gezond en krijgen een goede conditie.
  3. Echt alle spiergroepen worden getraind.
  4. Er ontstaat een enorm saamhorigheidsgevoel.
  5. Belangrijk vinden wij dat het spelelement altijd overheerst.
  6. Kortom: Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Wedstrijden

Voor de jeugd worden er door de diverse survivalorganisaties welke aangesloten zijn bij de  Survivalrunbond Nederland steeds meer wedstrijden georganiseerd.

Wanneer men kijkt op www.survivalbond.nl dan vindt je hier onder wedstrijden de agenda waar en wanneer er wedstrijden plaatsvinden die georganiseerd worden onder de vals van de Bond en of deze ook voor de jeugd geschikt zijn. Er zijn al veel recreatieve jeugdwedstrijden.
Zie ook onze 'eigen' agenda waarin we dit naast onze activiteiten vermelden.

Je kunt, als je wilt, ook aan het landelijke jeugdwedstrijdcircuit van de Survivalrunbond meedoen.
Daarvoor moet je een wedstrijdlicentie aanvragen bij de bond.
Bij het wedstrijdcircuit is de jeugd onderverdeeld in 3 verschillende klassen:

  • 1- JSR-C ----- 10-12 jaar
  • 2- JSR-B ----- 13-14 jaar
  • 3- JSR-A----- 15-17 jaar

 

Activiteiten

Wij organiseren een paar keer per jaar leuke activiteiten voor de jeugd waaronder de Hike, klimbos etc.
Ook staan er enkele keren per jaar een trainingsuitwisseling met de jeugdsurvivalgroep van omliggende trainingsgroepen op de agenda.

In het laatste weekend van juni wordt er een HIKE georganiseerd.  Met behulp van een kaart moeten de kinderen hun  nachtbestemming bereiken.  Onderweg krijgen  ze diverse opdrachten.  Elke groep bestaat uit kinderen van verschillende leeftijden door elkaar. Na een overnachting trekken ze de volgende dag weer verder. Dit weekend is altijd zeer gezellig.

Inschrijven

De survivalsport leeft in Nederland. Samen blijven we werken aan het verder ontwikkelen van deze prachtige buitensport in en met de natuur.
Ben je benieuwd geworden naar de trainingen en de groep? Kom gerust een keer kijken en schrijf je in ! 

Tijdens de wintermaanden van 1 november tot 1 april hanteren we een ledenstop voor de jeugd. In verband met het aanleren van de vele technieken is het beter om in een "warmere" periode te starten.

Vertrouwenspersoon

We hebben een vertrouwenspersoon, dit is Marlies Stoteler, ze is onder andere bereikbaar per mail . Zie voor een mobiel telefoonnummer de nieuwsbrief per mail aan de leden wordt verstrekt.