Verslag survival Leeuwarden 2010

De eerste jeugd wedstrijd was dit jaar in de Friese hoofdstad Leeuwarden, een flink stuk van huis, het was ruim 2 uur rijden. Toch deden er ook veel van onze jeugdleden mee. Paul Geessinck schreef een kort verslag van de wedstrijd. Ook Thijs, Douwe en Niels schreven na afloop van de wedstrijd een verhaaltje over de wedstrijd in de auto.

Thijs, Niels en Douwe zijn met Rudie en Paulien naar Leeuwarden geweest voor de eerste JSC wedstrijd van dit seizoen. Thijs en Niels voor het eerst in de B.
In de auto hebben we hun gevraagd een verhaaltje voor de website te schrijven. Dat wilden ze wel. Ze schreven op wat ze er van verwachten en wat er van geworden is.

Thijs
We gingen om 8 uur weg met Niels en Douwe. De reis duurde 2 ½ uur, de run was 5 km. Ik verwachtte dat er veel water was en was ook zo. Na de run gingen we douchen. De douches waren heel koud. Toen we aangekleed waren zijn we naar de Mc Donalds gegaan. Ik was 17e geworden, Niels 18e en Douwe 14e!

Douwe:
Ik verwacht dat het niet warm wordt. Dat het een zware run wordt met veel hindernissen. Het was ook een zware run en er zat veel water in. We hebben 5 km gelopen, je zit ook nog meer dan 2 uur in de auto. Ik ben 14e geworden in 59 minuten lopen. De hindernissen waren niet zo zwaar, maar je moest veel lopen en het land was overal erg nat.

Niels
Ik verwacht dat ik het best goed loop en dat er veel water is. We gingen weg bij Thijs met Douwe. We zijn naar Leeuwarden gegaan. De wedstrijd was best zwaar met veel waterhindernissen. Er waren veel mooie hindernissen en de mooiste hindernis was het touwzwaaien over het water. En dan kwam je net niet aan de overkant en moest je de rest zwemmen. De heen- en terugreis duurde in totaal 5 uur en we hebben maar 1 uur gelopen.

 
Paul Geessinck
De eerste jeugd wedstrijd was dit jaar in de Friese hoofdstad Leeuwarden, een flink stuk  van huis ruim 2 uur rijden.  Jelmer en  Douwe liepen voor het eerst een wedstrijd in de JSC (jeugd survival circuit).  Kees en Bart lopen dit jaar een categorie hoger in de JSC A.  Thijs en Niels  zijn opgeschoven van de C naar de B.  De JSC C en B liepen een parcours van 5 KM met 24 hindernissen. De JSC A liep maar liefst 9 km met 28 hindernissen. Het was mooi weer  en dus was het water niet vervelend. Bij de JSC A was het best zwaar,  heel veel lange hindernissen en veel loopwerk.  Bart vond het tempo bij de JSC A wel hoog, het gaat zeker zo hard als bij de JSC B maar dan bijna dubbel zo lang, ook is er een groot verschil een leeftijd tussen de nieuwkomers en de oudere lopers. Kees vond het zwaar maar kwam voldaan met bandje over de finish. Teun kwam redelijk fit bij de eindhindernis en vond het zeker niet zwaarder dan vorig jaar, ook Niels en Thijs zagen er fris en voldaan uit.

Ik denk dat we mazzel hebben gehad met het weer anders was het wel erg zwaar geworden.
Hieronder staan de uitslagen. 

Bij de JSC C werd  Douwe  14e.

Bij de JSC B  werd Teun 4e 
                                   Thijs  17e.
                                   Niels 18e.

Bij JSC A  werd Bart 7e.
                             Kees  18e 
                             Jelmer 32e 
                             Quido  DNF

Petje af voor onze jeugdlopers, wat een inzet!
Paul Geessinck

 

 survival leeuwarden 2010

survival leeuwarden 2010

survival leeuwarden 2010

survival leeuwarden 2010

survival leeuwarden 2010