Verslag hike 2010

Zaterdag 26 en zondag 27 juni vond de jaarlijkse hike weer plaats voor de leden van de jeugdsurvival in Beltrum. Het was een leuk weekend vol activiteiten en een hoop lol. Wieke deed verslag van de hike.

Hallo. Ik ben Wieke klein Gebbink en ben afgelopen weekend als begeleider van de meisjesgroep op hike meegegaan, wat mij natuurlijk uitermate goed beviel! Het begon allemaal zaterdag 's middags om ongeveer 2 uur. Toen zijn we namelijk vanaf het Mariaplein in Beltrum begonnen met onze fietstocht naar de eindlocatie. Het vertrekken van de 7 groepen van circa 6 man ging steeds met tussenposes van 5 minuten gepaard. Onderweg was een aantal vragen opgesteld die de jonge survivalaars moesten oplossen. Mijn dames natuurlijk hadden al deze vragen foutloos beantwoord. Ook moesten alle deelnemers een tocht met de nieuw aangeschafte kajaks maken. Dit ging bij onze groep niet helemaal vlekkeloos. Één van de dames had het namelijk al snel bloedheet en vond het nodig om zich in het water te storten. Het duurde maar even of diezelfde persoon had al meerdere medesurvivalaars erbij ingetrokken.

Eenmaal aangekomen op de eindlocatie, het scoutinggebouw van de Sint-Bernardusgroep in Lichtenvoorde, was er nog een aantal opdrachten die de groepen moesten uitvoeren. Één van deze opdrachten was heel simpel, namelijk: een knoop leggen in een touw. Toch was dit niet zo makkelijk als het klinkt. De hele groep moest het touw vasthouden en mocht dit niet loslaten. Dit resulteerde in een wirwar van door elkaar heenkruipende dames.

Toen de rest van de groepen ook op de locatie aangekomen waren moest natuurlijk als de wiederweerga het vuur aan. Dit mocht in eerste instantie niet omdat het te droog was, maar àls de jongens het vuur héél klein hielden, mocht het wel. Maar daar dachten de jongens toch anders over en zij besloten om de houtmassa eens even flink uit te dunnen. Het was dan ook al snel gebeurd met het vuurtje stoken, want er werd door de begeleiders besloten toch maar eens even een oogje in het zeil te houden. Toen de jongens zich bij het vuur niet meer konden uitleven besloten ze om te gaan keten in de slaapkamers.

Na zo'n beetje een uur te hebben gehonkbald met lege flessen en bezems besloten ze om met een touw een strop te gaan maken en de begeleiders eens flink aan het schrikken te maken door hier een zelf in elkaar geknutselde pop in te hangen. Nou, dat laten schrikken is ze wel gelukt! Ondertussen had een aantal jongens in de andere slaapkamer al een complete hindernisbaan gemaakt. Toen na uren van hard werken door ons de rust in de slaapkamers een beetje was wedergekeerd besloten wij om ook maar eens te gaan slapen.

Toen wij eindelijk in ons nestje lagen kwam tegen half 4 Ewald als een gek onze slaapkamer binnengestormd met het bericht dat er 7 jongens misten. Als de sodemieter moesten wij uit bed om op zoek te gaan naar de verdwenen kereltjes. Met zaklamp en al hebben we het hele bos afgezocht, maar hier waren ze niet. Toen zijn er wat Lichtenvoorde in gefietst om daar te zoeken. Ook hier waren ze nergens te bekennen. Op de weg terug naar het scoutinggebouw zag Ewald plotseling een groep jongens met wel één heel groot jongetje ertussen. Het bleek dat Arnold een eindje aan het lopen was gegaan in de schans met een groep die op de een of andere manier maar niet stil wou worden om ze op deze manier een beetje tam te krijgen. Hier hadden wij allen met onze slaperige kop natuurlijk niet aan gedacht! Al snel konden wij allemaal ons bedje weer in en konden we nog even slapen.

De dag erna is de hele groep met mountainbike en al weer de schans in gegaan om eens even lekker te crossen. Daarna hebben ze een 7-kamp gedaan met onder andere: bierkrattenstapelen, penalty schieten, pijltjes blazen, boog schieten en een vragenlijst. Na dit alles gedaan te hebben werd het weekend afgesloten met een buikschuifbaan, wat natuurlijk weer voor veel hilariteit zorgde.
Al met al was het weer een geslaagd weekend en heeft denk ik iedereen al weer zin in volgend jaar!

 Bekijk HIER foto's van de hike