Licentie JSC

Ook in de survival kennen we een competitie. Deze competitie is landelijk en vooral in het oosten en noorden van het land. Deze competitie heet: Jeugd Survival Circuit (afgekort JSC).
Deze competitie is vooral heel leuk om te doen. Je komt in allerlei andere plaatsen waar survival heel verschillend beleefd wordt. Het leuke is, dat iedere plaats ook weer zijn “eigen” hindernissen heeft. Altijd weer spannend! Het is ook gezellig om met een bekende groep ergens anders de wedstrijden te lopen.

Een aantal leden van de groep is al bekend met dit fenomeen. Waar het bij JSC op neer komt is, dat er sprake is van een survival competitie in één jaar (Er zijn 9 wedstrijden) . Deelnemers aan de JSC kunnen met 6 wedstrijden al meedoen met de landelijke ranglijst. Deze wedstrijden vinden dus plaats gedurende een jaar en op verschillende plaatsen. De resultaten van deze verschillende wedstrijden worden bij elkaar opgeteld (Als je bijvoorbeeld aan 7 wedstrijden meegedaan heb dan tellen alleen de 6 beste resultaten) en uiteindelijk ‘ontstaat’ er een winnaar.

Wedstrijden in het kader van de JSC zijn altijd tegelijkertijd met recreatieve wedstrijden. Als voorbeeld: de survival van Gendringen kent een recreatief deelnemersveld, maar ook een JSC-klasse.
Soms zijn JSC wedstrijden ‘verderop in het land’, b.v. in Friesland of Groningen.

Het is geen verplichting om naar Friesland of Groningen te gaan want als je alleen in Gelderland en Overijssel wilt meedoen dan kom je ook wel aan minimaal 6 wedstrijden. (Vollenhove, Dinxperlo, Gendringen, Wesepe, Winterswijk en Harreveld).

Er zijn 3 leeftijdsklassen (peildatum is steeds 1 september):
- JSC-C klasse 10-12 jaar;
- JSC- B klasse 13-14 jaar;
- JSC-A klasse 15-17 jaar.

Ook een groot voordeel van een JSC wedstrijd is dat je meer tijd en ruimte bij de hindernissen hebt omdat aan een JSC wedstrijd lang niet zo veel kinderen meedoen dan aan een recreatieve run. En je loopt altijd tegen leeftijdsgenoten.
Een wedstrijdlicentie kost maar € 10,- per jaar.

Vorig najaar hebben de ouders en een aantal jeugdleden die meedoen met de JSC bij elkaar gezeten om met elkaar afspraken te maken. Wie gaan naar welke wedstrijd, wie rijdt met een ander mee en vele tips werden uitgewisseld. Voor een aantal ouders kan het een grote belasting zijn om op zaterdag of zondag een hele dag mee te gaan. Door te overleggen met elkaar is dit altijd weer op te lossen.

Ben je of is je zoon/dochter per 1 september 10 jaar of ouder? En heb je zin om een aantal wedstrijden op andere plaatsen te gaan lopen? Geef je dan op bij de survivalbond http://www.survivalbond.nl/ vóór 1 augustus van elk jaar! Kijk op de site onder “lidmaatschap” en dan “licentie aanvragen”. Daar staat alle informatie. Opgeven kost maar een tientje (en per wedstrijd inleggeld) en je hoeft ook niet alle 6 de wedstrijden direct te lopen! Voor vragen kunt je bellen naar Hilke Goossens tel.no.: 06-12337520.