Verslag survival Oldenzaal 2010

Op zondag 2 mei was er weer een survival wedstrijd in Oldenzaal. Enkele leden van de jeugsurvival in Beltrum deden mee aan de wedstrijd. Niels deed verslag.

Op zondag 2 mei 2010 gingen Thijs en ik naar Oldenzaal om mee te doen aan de recreatieve survivalwedstrijd. De weersvoorspelling was de hele dag veel regen, maar dat viel erg mee. We moesten starten vanaf een vlot, dat was heel erg leuk. Vanaf het vlot moest je direct in het water en was je dus direct door. Eerst dacht ik dat het heel koud en diep was, maar het water viel mee en het was ondiep. Het was verder wel behoorlijk koud met 10° C en de run had heel veel waterhindernissen.

Het leukste vond ik het kanoën en het pijltjes bloazen. Het pijltje had ik mooi in de roos. Ook het kanoën ging goed, maar dat moeten we natuurlijk wel snel kunnen oefenen met de training :)

We moesten bij de  korte en lange touwtjes en de rollade heel erg lang wachten, hadden ze er beter meer van kunnen maken of een andere hindernis voor de jeugd. Sommigen sloegen hindernissen ook over en dat is niet eerlijk. Net als het voordringen in de rij. Het was ook jammer dat er geen fietsroute bij was. De posten gaven niet duidelijk aan hoe je de hindernis moest nemen. En aan het eind waren er geeneens douches!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het was wel een hele mooie run om te lopen rond het mooie Hulsbeek. Aan het eind  hebben we nog een handdoek en een armbandje gekocht van “survival for life”  opgezet door twee survivalatleten met kanker om hier aandacht en geld voor te krijgen.

Groetjes Niels Boverhof

 

oldenzaal

oldenzaal