Verslag Ubcro Survivalrun Winterswijk

Door Quido Hoitink

Het begon allemaal ‘s morgens vroeg met mooi weer.Snel opstaan en in de auto naar Winterswijk, Het Winkel de camping waar de run begint.Gezellig pratend over de vorige runs kwamen we al snel in een weiland terecht. Stop, auto parkeren en naar het café. Bij de inschrijftafel kreeg ik mijn gele shirt en het rode armbandje.

Survival Winterswijk

Daarna even wat drinken en ongeveer een kwartiertje voor de run een rondje hardlopen en een paar begin- en eindhindernissen bekijken. Op naar de start en wat rekken en strekken. Warm blijven was niet nodig, het was al erg warm.

Om half elf moest ik starten. Midden in de zon stond ik al te zweten voor dat de run begonnen was. Gelukkig was het na een klein stukje lopen en een verkoelende sprong in het water al iets minder warm. Na vele slootjes en combinatiehindernissen werd het tijd voor het hoogtepunt van de survivalrun. Het openluchtzwembad waarin ook dit jaar weer een aantal hindernissen waren gebouwd. Dit jaar was het tokkelen iets anders geregeld. Het waren een soort kabelbaantjes met een touw eraan. Hier in moest je een voetklem zetten en proberen in het volgende net te komen. Dit was voor de zwaardere survivalaars wat ingewikkelder omdat de kabel nogal doorhing zodat zij al snel in het water belandden en naar de volgende hindernis moesten zwemmen.

Survival Winterswijk

Ik had geluk en kwam redelijk droog bij het eerste net. Daarna begon het zwemwerk en moest je via een pallet op de kant klimmen. Weer zwemmen, een waterval op en volledig doorweekt een brug beklimmen. Een stukje lopen en de camping kwam al weer in zicht. Door de eindhindernis en dan in de rij voor de douchehokjes.

Een niet zo begripvolle campinggast zat met de handen in het haar toen hij de rotzooi zag.”Was ist den hier los”. “Ich möchte mich nur erfrischen aber in dieser sau”.
 Ik vond dit een geslaagde wedstrijd en hoop volgend jaar weer mee te kunnen doen.


Survival Winterswijk

Survival Winterswijk